UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİ İLE ADAY MEMUR EĞİTİMİ BAŞLADI

İstanbul Sağlık Müdürlüğü Sağlık Araştırmaları Şubesi Eğitim Birimi tarafından 20 Mayıs Çarşamba günü aday memurlara yönelik olarak düzenlenen "Uzaktan Eğitim Yöntemi ile Aday Memur Eğitimi'nin" pilot çalışması başlatıldı. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi işbirliğinde hayata geçirilen proje sayesinde aday memurlar internet üzerinden tamamlamaları gereken ilgili eğitimlere ulaşabilecek. Yrd.Doç.Dr. Gülşah Battal Karaduman ve Uzm.Hemşire Mukaddes Miral tarafından verilen eğitim Müdürlük Ana Bina Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Eğitim süresinin uzunluğu,sağlık personelinin bu süre içinde hizmet alanından çekilmesi sebebiyle oluşan hizmet sunumundaki aksaklıkların önüne geçmekle birlikte, 2014 yılı için engelli aday memur sayısının 2014 yılı aday memur sayısının %23'ünü oluşturması ve engelli personelin söz konusu hizmet ulaşımında karşılaştıkları zorlukların önüne geçmek için kurgulanan modüller sayesinde aday memurların görev alanından ayrılmadan eğitim alması ve de engelli personelin aday memur eğitimine ulaşabilirliğinin sağlanması hedeflendi.

Bu bağlamda İstanbul Sağlık Müdürlüğü geçen yıl Şubat ayında çalışmalara başlayıp, İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi ile bir işbirliği gerçekleştirdi. Çalışmalar 11 Mayıs .2015 tarihinde tamamlanarak Üniversite ile protokol imzalandı.

Eğitim için mevzuat çerçevesinde 1 ay 10 gün süre verilmekte olup, 30 Haziran'da yüz yüze sınav gerçekleştirilecek. İlk etapta sadece İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerindeki personel (67 kişi) eğitime alınır iken bir sonraki eğitimlerde Genel Sekreterlikler ve bağlı kurumları (hastaneler), İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı kurumları eğitime dahil edilecek.

Uzaktan Personel Eğitim Modülü (UPEM)

Amaç: Personelin almak zorunda olduğu hizmet içi eğitim konularından uzaktan eğitime uygun olanlarının modül olarak uzaktan eğitim şeklinde yürütülmesidir.

Uzaktan personel eğitim modülü ile :

• Zaman tasarrufu
  • Mekan tasarrufu
  • İşgücü tasarrufu
  • Ulaşabilirliğin sağlanması hedeflenmektedir.

Modül içinde 10 konu başlığı bulunmaktadır;

Sağlık Bakanlığının Teşkilat Yapısı Ve Görevleri