Talep Tahmini ve Stok Yönetimi

Katılımcıların, Talep Tahmini ve Stok Yönetimi dersi ile ilgili gerekli müfredatı öğrenmeleridir.

Katılımcıların, Talep Tahmini ve Stok Yönetimi dersi ile ilgili konuları meslek yaşantılarında kullanabilmeleridir.

Talep Tahmini ve Stok Yönetimi Dersi; tüketicilerin gelecekte ne miktar mal ve hizmet talep edeceklerinin kestirilmesi, Hangi ürünün üretileceği, tüketicilerin bu üründen ne miktar talep edecekleri ve bu talebin çoğunlukla hangi tarihlerde gerçekleşme olasılığının bulunduğu, Stok Kontrolünün yerinden belirlenmesi, Stokların sınıflandırılması ve tanımlanması, Stok ihtiyacının tespiti, planlanması, malzeme dağıtımı, satın alma emirleri gibi konuları kapsamaktadır.

Katılımcıların, Talep Tahmini ve Stok Yönetimi dersi kapsamındaki yönetmeliğin içeriğindeki amaç, kapsam, dayanak, tanımlar, sorumluluk ve çeşitli hükümler ile ilgili konuları öğrenmeleri beklenmektedir.