Sağlık Sistem Mühendisliği Eğitimi Sertifika Programı

Süreç Yönetiminden Beklentiler Ve Hiyerarşi

Katılımcıların; bir süreçten beklenen özellikler olarak neden süreç yönetimi sorusuna cevap verilebilmesi, tanımlanabilme, ölçülebilme, tekrarlanabilme, kontrol edilebilme ve katma değer oluşturma özellikleri tanımlanacak, süreç hiyerarşisi olarak yönetsel süreçler, fonksiyonel süreçler, destek süreçler ve kalite ve geliştirme süreçleri konularını öğrenmeleridir.

Katılımcıların; bir süreçten beklenen özellikler olarak neden süreç yönetimi sorusuna cevap verilebilmesi, tanımlanabilme, ölçülebilme, tekrarlanabilme, kontrol edilebilme ve katma değer oluşturma özellikleri tanımlanacak, süreç hiyerarşisi olarak yönetsel süreçler, fonksiyonel süreçler, destek süreçler ve kalite ve geliştirme süreçleri konularını meslek yaşantılarında kullanabilmeleridir.

*Bir Süreçten Beklenen Özellikler
*Süreç Hiyerarşisi

Bir süreçten beklenmesi gereken özelliklerin neler olduğunun anlaşılması. / Neden süreç yönetimi yapıldığı hakkında bilgi sahibi olunması. / Süreçlerin tanımlanabilme özelliğinin kavranması. / Süreçlerin ölçülebilme özelliğinin kavranması. / Süreçlerin tekrarlanabilme özelliğinin kavranması. / Süreçlerin kontrol edilebilme özelliğinin kavranması. / Süreçlerin katma değer oluşturabilme özelliğinin kavranması. / Süreç hiyerarşisi konusunda mimari tasarım modelinin kavranması.