Hastanelerde Malzeme Giriş - Çıkış İşlemleri

Katılımcıların, Hastanelerde malzeme giriş - çıkış işlemleri dersi ile ilgili gerekli müfredatı öğrenmeleridir.

Hastanelerde malzeme giriş - çıkış işlemleri Dersi;
• Taşınırların giriş işlemleri ( Satın alınan taşınırların giriş işlemleri, Bağış ve yardım yoluyla edinilen taşınırların girişi, Sayım fazlası taşınırların girişi, İade edilen taşınırların girişi, Devir alınan taşınırların girişi, Tasfiye idaresinden edinilen taşınırların girişi, İç imkânlarla üretilen taşınırların giriş işlemleri )
• Taşınırların çıkış işlemleri ( Tüketim suretiyle çıkış, Kullanım suretiyle çıkış, Devir suretiyle çıkış, Yabancı ülkelere bağış veya yardım olarak verilen taşınırların çıkışı,

Satış suretiyle çıkış, Kullanılmaz hale gelme, yok olma veya sayım noksanı nedeniyle çıkış, Hurdaya ayırma nedeniyle çıkış ) kapsamaktadır.

Katılımcıların, Hastanelerde malzeme giriş - çıkış işlemleri dersi kapsamındaki yönetmeliğin içeriğindeki amaç, kapsam, dayanak, tanımlar, sorumluluk ve çeşitli hükümler ile ilgili konuları öğrenmeleri beklenmektedir.