ESKİŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE ADAY MEMUR EĞİTİMİ BAŞLADI

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol neticesinde Aday Memur Eğitimi artık uzaktan eğitim yöntemi ile yapılacak.

Kamu kurumlarında görevine yeni başlayan personele verilen aday memur eğitimleri artık Kamu Akademi aracılığı ile uzaktan eğitim yöntemi ile verilecek ve bu sayede iş gücü kaybı ortadan kaldırılmış olacak. Daha önceden yaklaşık 1 ay süren eğitimler boyunca aday memurların görevlendirilmesinden dolayı sağlık hizmeti sunan kurumlarda yaşanan personel sıkıntısı ve iş gücü kaybı AUZEF’in uzaktan eğitim yönetimiyle sunduğu Aday Memur Eğitimi ile ortadan kaldırılmış oluyor.

Uzaktan eğitim ile verilecek aday memur eğitimi programını tanıtmak üzere Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Gaffar Okkan Toplantı Salonu’nda bir eğitim programı düzenlendi.

Programa İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Dekanı Prof. Dr. Alper CİHAN ve Aday Memur Eğitimi Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülşah BATDAL KARADUMAN, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali MUMCU, Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Seyhan FİDAN, Eskişehir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Tuncay TUNÇ, Dr. Kadir DEMİREL ve protokol kapsamında eğitim verilecek 3 kurumda görevli olan ve eğitimi alacak 155 aday memur katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali MUMCU yaptı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper CİHAN da konuşma yaptı ve uzaktan eğitim yöntemi ile verilecek olan aday memur eğitiminin öneminden bahsetti.

Konuşmalardan sonra Aday Memur Eğitimi Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülşah BATDAL KARADUMAN, aday memurlara programın nasıl kullanılacağı ile ilgili eğitim verdi.