Aday Memur Eğitimi Sertifika Programı

DERSE KATILMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Eğitim Süresi:3 Saat 32 Dakika
Eğitimciler:Prof. Dr. Cemil KAYA

Aday Memur Eğitimi Programı bünyesindeki aday memurların ve diğer katılımcıların, Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri dersi ile ilgili gerekli müfredatı öğrenmeleridir.

Aday memurların ve diğer katılımcıların, Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri dersi ile ilgili konuları meslek yaşantılarında kullanabilmeleridir.

Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri dersi; Temel kavramlar (Kamu Malları, Kamu Mallarının Özellikleri, Devletin Özel Malları, Devletin Taşınır Malları), devlet malını koruma ve tasarruf ilkeleri (Yönetsel Koruma, Yargısal Koruma), tasarruf tedbirleri konularını kapsamaktadır.

1. Temel kavramları bilir.
2. Devlet malını koruma ve tasarruf ilkelerinin neler olduğunu bilir.
3. Tasarruf tedbirlerini bilir.

Prof. Dr. Cemil KAYA

Mezun Olduğu Üniversiteler ve Programlar: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (Lisans)

Çalışma Yaptığı Projeler ve Alanlar: İdare Hukuku ve İdari Yargı

Şu anki Görevi: İstanbul Ü. Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi