Aday Memur Eğitimi Sertifika Programı

DERSE KATILMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Eğitim Süresi:2 Saat 30 Dakika
Eğitimciler:Prof. Dr. Cezmi ERASLAN

Aday Memur Eğitimi Programı bünyesindeki aday memurların ve diğer katılımcıların, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi dersi ile ilgili gerekli müfredatı öğrenmeleridir.

Aday memurların ve diğer katılımcıların, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi dersi ile ilgili konuları meslek yaşantılarında kullanabilmeleridir.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinde; Atatürk'ün çizdiği demokratik ve çağdaş yolda ilke ve inkılaplarının aday memurlara öğretilerek, Cumhuriyet ve demokrasi fikrini benimsetmek amacıyla Osmanlı Devleti'nin yıkılışıyla başlayan süreç Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşu için verilen askeri ve siyasi mücadele ve gerçekleştirilen devrimler anlatılmaktadır. Bu ders, Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetinin geçirdiği safhaları , Atatürk' ün modernleşme sürecinde yapmış olduğu inkılapları, Atatürk İlkelerini, Atatürk'ün Yeni Türkiye Cumhuriyeti için belirlediği iç ve dış polikaları, Türkiye' de çok partili siyasal hayata geciş ve dönemin siyasal, sosyal, ekonomik ve eğitim alanındaki gelişmeleri kapsamaktadır.

Aday memurlar,Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş ve kurtuluş mücadelesine dair ilk elden kaynaklardan doğru bilgilerle donatılmakta, Atatürk ve öğretisini doğru anlamaları Devrim Tarihi okumalarını hangi temel kaynaklardan okumaları konusunda bilgilendirilmektedirler.

Prof. Dr. Cezmi Eraslan

Mezun Olduğu Üniversiteler ve Programlar:

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü,

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programları.

Çalışma Yaptığı Projeler ve Alanlar:

II. Abdülhamid dönemi,

Türk İstiklal Harbi,

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi,

Atatürk düşüncesi,

Türk Demokrasi Tarihi,

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Şu anki Görevi:

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü,

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi.