Aday Memur Eğitimi Sertifika Programı

DERSE KATILMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Eğitim Süresi:55 Dakika
Eğitimciler:Prof. Dr. Mahmut AK

Aday Memur Eğitimi Programı bünyesindeki aday memurların ve diğer katılımcıların, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu dersi ile ilgili gerekli müfredatı öğrenmeleridir.

Aday memurların ve diğer katılımcıların, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu dersi ile ilgili konuları meslek yaşantılarında kullanabilmeleridir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu dersi; Amacı, Devlet memurlarının hizmet şartlarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, ilerleme ve yükselmelerini, ödev, hak, yüküm ve sorumluluklarını, aylıklarını ve ödeneklerini ve diğer özlük işlerini düzenlemek olan 657 sayılı devlet memur kanunu, temel ilkeler, ödev-sorumluluklar, genel haklar, yasaklar, sicil-disiplin işleri, taktirname-ödüllendirme, sosyal-mali haklar, amir-memur ilişkileri, müracaat ve şikayetler, kılık-kıyafet, yer değiştirme, beşeri ilişkiler konularını kapsamaktadır.

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun amacını ve ilkelerini bilir.
2. Ödev ve sorumluluklarının neler olduğunu bilir.
3. Genel hakları ve yasakları bilir.
4. Sicil ve disiplin işlerini bilir.
5. Taktirname-ödüllendirme ve sosyal-mali hakları öğrenir.
6. Amir-memur ilişkileri, müracaat ve şikayetler, kılık-kıyafet, yer değiştirme, beşeri ilişkiler konularını bilir.

Prof. Dr. Mahmut AK

Mezun Olduğu Üniversiteler ve Programlar:

Lisans : İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü (1987)

Yüksek Lisans : İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeniçağ Tarihi (1990)

Doktora  :  İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeniçağ Tarihi (1997)

Çalışma Yaptığı Projeler ve Alanlar:

Yeniçağ Siyasî Tarihi

Osmanlı dönemi tarih kaynakları

Osmanlı dönemi coğrafya yazıcılığı ve coğrafya kaynakları

Osmanlı Türkçesi Eğitimi

Şu anki Görevi: